Appar

Till dig som vill hitta tips i vardagen...

Appar

Appar går att ladda ner till både Iphone och Androidmobiler samt surfplattor. Kommer här lista några bra smarta appar som jag träffat på. Har ni fler tips så tveka inte att maila mig på anna@hjaplmedelstips.se

 

Hörsel

Hörseltestaren

Med denna app kan du enkelt kolla hur bra du hör, och få en indikation på om du bör göra en hörselundersökning. Det här hörseltestet mäter din förmåga att uppfatta tal i brus, och är utformat för svensktalande vuxna som inte har en konstaterad hörselnedsättning. Testet är framtaget av Hörselskadades Riksförbund (HRF) i samarbete med Forskningsinstitutet Hörselbron.

Android, ladda ner här.

Iphone/Ipad, ladda ner här.

 

Hålla tiden

Timstock

Timstock är ett verktyg för att visuellt visa tid mellan 1 och 300 minuter. Tanken är att det ska vara ett hjälpmedel för barn och andra som har svårt att förstå det abstrakta begreppet tid.

 

Android, Ladda ner här.

Iphone/Ipad, ladda ner här.

 

Lärande

Dexteria

Denna app innehåller övningar för att förbättra handens finmotorik och handstil. Hand och fingerövningarna utnyttjar ipadens multi-touch för att hjälpa dig att bygga upp styrka och kontroll. Det finns även en version för mindre barn kallad Dexteria Jr. Vad jag vet finns dessa bara till appels produkter.

 

Läs mer här.

 

 

 

 

 

 

Mer är på gång...

 

Maila mig gärna vid frågor eller funderingar på; anna@hjalpmedelstips.se

Copyright © All Rights Reserved